BIZSTORY - PROvești din Transilvania
Now Reading:
”Castelul lui Dracula” din Bistrița, scos la vânzare
Full Article 2 minutes read

”Castelul lui Dracula” din Bistrița, scos la vânzare

Hotelul Castel Dracula din Pasul Tihuța, județul Bistrița-Năsăud, a fost pus la vânzare pentru suma de 5.800.000 euro + TVA, potrivit unui anunț postat pe site-ul spatiicomerciale.ro.

Unitatea de cazare aparține, în prezent, omului de afaceri bistrițean Ioan Moldovan, a cărui avere se ridica, în anul 2010, la cca. 17 milioane de euro, fiind situat în top 500 miliardari români. Acesta are afaceri atât în domeniul hotelier, cât și în industria alimentară.

Hotelul, o atracție turistică pentru străini

Lucrările la castel au început în 1976 și au durat 7 ani. Imobilul se întinde pe un teren de peste 16.000 de metri pătrați și este situat la peste 1.100 de metri altitudine. Clasificat la trei stele, complexul hotelier dispune de 140 de locuri de cazare, împărțite în 63 de camere și trei apartamente.

Hotelul Castel Dracula a devenit, grație celebrului roman ”Dracula” al lui Bram Stoker, o locație foarte căutată, îndeosebi pentru străini, care reprezintă peste 60% din totalul vizitatorilor hotelului.

Prestigiul castelului se datorează circuitelor turistice inedite și drumețiilor pe munte, dar și degustărilor de preparate cu specific medieval și vizitelor la cavoul contelui Dracula, aflat la subsolul castelului.

Input your search keywords and press Enter.
Shares
Share This